Skip Navigation

Visszaélések bejelentése

Jelentse a visszaélés gyanút és az etikátlan magatartást

A panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény alapján a MetLife Magyarországi Fióktelep Etikai és Csalási segélyVonalat működtet.

Ez a visszaélés-bejelentési rendszer felhasználható jogellenes, visszaélés gyanús vagy etikátlan magatartás bejelentésére. Kérjük, ne keverje össze a visszaélést az Ön által benyújtott vagy esetleg benyújtani kívánt vitával, kérdéssel vagy panasszal. Ha általános vagy szolgáltatással kapcsolatos megkeresése van, kattintson ide.

Minden olyan alkalmazott, ügyfél, üzleti partner, részvényes vagy más érdekelt fél, aki észleli vagy bizonyítékkal rendelkezik az etikai gyakorlatok megsértésére, mint például csalás gyanúja, etikátlan magatartás, pénzügyi számviteli szabálytalanságok, helytelen értékesítési gyakorlatok, tárgyalások beszállítókkal, szolgáltatásokkal, üzleti partnerekkel (brókerek stb.) vagy bármilyen típusú üzleti kapcsolatról értesítheti a MetLife-ot a MetLife etikai és csalási segélyvonalán keresztül, ide kattintva.​

A bejelentését a bejelentes@metlife.hu címre is elküldheti.

Ezeknek a csatornáknak az a célja, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában, biztonságosan, függetlenül és névtelenül kizárólag etikátlan magatartásról és csalásgyanúról szóló bejelentéseket fogadjanak. A MetLife megtiltja az alkalmazottaknak, hogy bármilyen formában megtorlást folytassanak bárkivel szemben, ha csalás gyanúja vagy etikátlan viselkedés miatt aggályai vannak. A megtorlás a Vállalat Üzleti Etikai Kódexe értelmében tilos.​

Minden bejelentést diszkréten és bizalmasan kezelünk.

A visszaélés-bejelentési rendszer működésére és a bejelentéssel kapcsolatos eljárásokra vonatkozó részletes útmutató elérhető ide kattintva.