Skip Navigation

Fenntarthatósági nyilatkozat

A MetLife elkötelezett amellett, hogy befektetési döntéseink hosszú távon fenntartható értéket teremtsenek mindenki számára. Büszkén támaszkodunk a MetLife több mint 150 évnyi tapasztalatára és aknázzuk ki széles körű erőforrásait a társadalmi és környezeti kérdések terén elért haladás katalizálása érdekében.

Mindig veled, egy biztosabb és fenntarthatóbb jövőt építve!

[MetLife Europe d.a.c.] (“MetLife”)

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/2088 rendelete (2019. november 27.) a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről („SFDR rendelet”)

A MetLife-csoport több szabályzatot alkalmaz a környezetvédelmi, szociális és igazgatási (angol betűszóval: „ESG”) kérdések és a fenntartható finanszírozás terén. A MetLife-csoport befektetéskezelő platformja, a MetLife és az érintett életbiztosítások jogosultjai számára egyes befektetési eszközöket kezelő MetLife Investment Management közzétette az ESG befektetési szabályzatát (elérhetőség: https://investments.metlife.com/about/esg-integration/). A MetLife-csoport legújabb fenntarthatósági jelentése a következő weboldalon tekinthető meg: https://sustainabilityreport.metlife.com/report/.

A MetLife mindazonáltal a biztosításalapú befektetési termékei és befektetési egységekhez kötött (unit-linked, azaz „UL”) termékei tekintetében jelenleg nem veszi figyelembe a fenntarthatósággal kapcsolatos kockázatokat a döntéshozatali folyamatában, és nem számol a fenntarthatósági szempontokkal kapcsolatos befektetési döntések hátrányos következményeivel sem.

Ennek elsődleges oka az a tény, hogy az ilyen UL-termékek mögöttes befektetési portfolióit többségükben külső alapkezelők kezelik. A MetLife a külső alapkezelőinek szakértelmére támaszkodik a mögöttes befektetések kiválasztása és nyomon követése terén - ideértve az ESG kérdéseket is -, de az SFDR rendelet hatálybalépéséig nem kötelezi ezeket az alapkezelőket arra, hogy közzé tegyék a mögöttes befektetésekkel kapcsolatos fenntarthatósági kockázatokat, vagy tényezőket. Amint a külső alapkezelők közzétesznek ilyen jellegű információkat, a MetLife-nak lehetősége lesz megvizsgálni és mérlegelni a fenntarthatósággal kapcsolatos befektetési döntések hátrányos hatásait az UL-termékei tekintetében.

A MetLife a Szolvencia II. rendelet (A Bizottság (EU) 2015/35 felhatalmazáson alapuló rendelete) 275. cikke szerinti követelményeknek megfelelő javadalmazási politikát alkalmaz. A MetLife javadalmazási politikája mindazonáltal jelenleg nem tartalmaz a fenntarthatósággal kapcsolatos kockázatok integrációjának való megfelelésre vonatkozó információkat, mivel a MetLife-nak az UL-termékekkel kapcsolatos befektetési döntéshozatali eljárásába a fenntarthatósággal kapcsolatos kockázatok egyelőre nem kerültek integrálásra, a fent kifejtett okokból.

Fenntarthatósági nyilatkozat letöltése

Függő biztosításközvetítői (ügynök és többes ügynök) tájékoztató az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2019/2088 rendelete (2019. november 27.) a pénzügyi szolgáltatási ágazatban a fenntarthatósággal kapcsolatos közzétételekről („SFDR rendelet”) Collapsed Expanded

A MetLife függő biztosításközvetítője a jelen pénzügyi termék tekintetében jelenleg az értékesítés során, a tanácsadási eljárásaiban nem veszi figyelembe a fenntarthatósággal kapcsolatos kockázatokat a döntéshozatali folyamatában, és nem számol a fenntarthatósági szempontokkal kapcsolatos befektetési döntések hátrányos következményeivel sem.

Ennek elsődleges oka az a tény, hogy a jelen termék mögöttes befektetési portfolióit többségükben külső alapkezelők kezelik. A MetLife a külső alapkezelőinek szakértelmére támaszkodik a mögöttes befektetések kiválasztása és nyomon követése terén (ideértve a környezetvédelmi, szociális és igazgatási kérdéseket is), de az SFDR rendelet hatálybalépéséig nem kötelezi ezeket az alapkezelőket arra, hogy közzétegyék a mögöttes befektetésekkel kapcsolatos fenntarthatósági kockázatokat, vagy tényezőket. Amint a külső alapkezelők közzétesznek ilyen jellegű információkat, a MetLife-nak lehetősége lesz megvizsgálni és mérlegelni a fenntarthatósággal kapcsolatos kockázatoknak a befektetési döntéshozatali folyamatába való integrálásának lehetőségét, valamint a fenntarthatósággal kapcsolatos befektetési döntések hátrányos hatásait a jelen pénzügyi termék tekintetében.