MetLife Nyugdíjprogram

Miért ajánljuk Önnek?

A MetLife Nyugdíjprogram elnevezésű termék társaságunk a nyugdíjbiztosítással kapcsolatos törvényi előírásoknak teljeséggel megfelelő nyugdíjbiztosítási terméke, amelynek segítségével ügyfeleink igénybe vehetik a befizetett nyugdíjbiztosítási díjak után igényelhető adó-visszatérítést, továbbá nyugdíjba vonulásuk idejére optimalizált lejárati szolgáltatással fektethetik be nyugdíjcélú megtakarításaikat. Fontosnak tartottuk, hogy a törvény által meghatározott szolgáltatásokon túl, olyan további lehetőségekkel egészítsük ki a MetLife Nyugdíjprogram terméket, amely igény szerint rugalmas hozzáféréssel eseti megtakarítások elhelyezését is lehetővé teszi az ügyfél számára. A termék további előnye, hogy választható eszközalapjainknak köszönhetően ügyfeleink kockázatvállalási hajlandóságának és képességének megfelelő eszközalapot választhatnak. Eszközalapjaink révén ügyfeleink a világ összes jelentős befektetési piacát elérhetik. További segítséget jelent ügyfeleink számára Őrszem árfolyamfigyelő szolgáltatásunk illetve a MyPortfólió Menedzser szolgáltatás, amely akkor is figyelemmel kíséri befektetésünket, amikor ezt aktívan nem áll módunkban megtenni. MetLife Nyugdíjprogram segítségével megteremtheti ügyfelünk a nyugodt nyugdíjas éveinek anyagi alapjait.

Miért kell pénzügyileg terveznünk nyugdíjba vonulásunkat?

Várhatóan mindenki életében eljön az a pillanat, amikor nyugdíjassá válik. A nyugdíjas kort sokféleképpen képzelhetjük el, de van egy alapvető különbség nyugdíjas és nyugdíjas között, mégpedig az, hogy van, aki zavartalanul, gondoktól mentesen tudja élvezni nyugdíjas éveit, és van, akinek folyamatos anyagi problémákat okoz a megélhetés. Régóta fennálló tendencia az, hogy az átlagos öregségi nyugdíj és az átlagkereset között egyre jobban nő a különbség.

Ez a különbség az átlagos kereset és az átlagos nyugdíj között már lényeges különbséget jelent már az első naptól számítottan, hogy megkaptuk nyugdíjunkat. Az átlagos kereset és az átlagos nyugdíj között 32% a különbség, ami éves viszonylatban 562 044 Ft kiesést eredményez. A kérdés csupán annyi, hogy tudjuk-e életszínvonalunkat is 32%-kal csökkenteni, mert akkor nem vesszük észre nyugdíjba vonulásunk után a változást. Ha nem tartjuk reálisnak a hirtelen életszínvonal csökkentést, akkor viszont más megoldást kell találnunk. Ezt a helyzetet természetesen tovább ronthatja az egészségi állapot romlása, amennyiben csökkent jövedelméből még a kezeltetés járulékos költségeit, gyógyszer és segédeszközök költségeit is fizetnie kell.

Mi pótolhatja a jövedelemkiesést inaktív korunkban?

A megszokott jövedelmünk pótlásához, aktív korunk jövedelmének kb. 30%-át kell előteremtenünk inaktív korunkban is, annak érdekében, hogy ne kelljen megváltoztatni életszínvonalunkat. Milyen lehetősége van egy nyugdíjasnak a jövedelmének kiegészítésére?

  • Munkát kell vállalnia részmunkaidőben nyugdíjasként is, amennyiben egészségi állapota engedi.
  • Kisebbre cseréli ingatlanát és az így keletkező felesleget felélheti.
  • Életjáradékra váltja ingatlanát ezzel életében havi járadékban részesül, halála után az ingatlan a járadékot fizető vállalaté lesz.
  • Próbál segélyeket és támogatásokat szerezni alapítványoktól vagy állami intézményektől.

A kérdés csupán annyi, hogy ilyen nyugdíjas kort szeretnénk magunknak?

Hogyan teremthetjük meg nyugdíjas éveink anyagi függetlenségét?

Amennyiben olyan nyugdíjas időszakról álmodunk, amelyben nem kell napi anyagi gondokkal küzdenünk, hanem pénzügyi kiszolgáltatottság nélkül szeretnénk élvezni nyugdíjas éveinket, legfontosabb, hogy ennek pénzügyi alapjait már idejében elkezdjük megtervezni. Tudatosan kell építenünk azt az anyagi bázist, amely a megfelelő anyagi biztonságot fogja jelenteni számunkra nyugdíjas éveinkben. Ebben nyújt segítséget új nyugdíjbiztosítási termékünk a MetLife Nyugdíjprogram!

 

A 2016. december 1-vel hatályos szerződési feltételek

A 2016. november 8-val hatályos választható eszközalapok befektetési politikái

A 2016. december 1-vel hatályos Járadéktájékoztató

MetLife Nyugdíjprogram TKM ügyfél-tájékoztató

Metlife Nyugdíjprogram összefoglaló kivonat

Adózási tájékoztató

 

Kiemelt információkat tartalmazó dokumentumok

Érvényes 2019.01.01-től


Rendszeres díjas forintos termék MET-688

Egyszeri díjas forintos termék MET-628

Rendszeres díjas eurós termék MET-788

Egyszeri díjas eurós termék MET-728

 


Érvényes 2018.01.01-től 2018.12.31-ig
 

Rendszeres díjas forintos termék MET-688

Egyszeri díjas forintos termék MET-628

Rendszeres díjas eurós termék MET-788

Egyszeri díjas eurós termék MET-728

 

 

A mindenkori Általános Szerződési Feltételek szerint

Nyugdíj - előtakarékosság

Nyugdíj - előtakarékosság

Lakossági termékek

Lakossági termékek